Raiul și Iadul… de pe Pământ!

V-ați gândit vreodată că Iadul și Raiul pot fi chiar în fața voastră și că în orice moment puteți decide în care categorie doriți să vă încadrați? Dar că puteți alege între bine și rău? Între lumină și întuneric? Între iubire și ură? Între luptă și pace? Cum v-ați raporta la toate acestea dacă ați știi că în orice moment al vieții voastre ați avea puterea de a decide, de a alege și, poate, chiar în a vă schimba traictoria vieții.

Ce este dincolo de moarte? Viața continuă? Totul se sfârșește și nu mai știm nimic? Uităm totul și nu ne vom mai întoarce niciodată pe Pământ? Sau putem să ne continuăm evoluția și acolo și la un moment dat să ne întoarcem pentru a avea oportunitatea, din nou, să ne corectăm greșelile făcute în viețile anterioare? Pentru unele persoane răspunsul poate fi categoric ‘NU’ – adică murim și atât! Pentru alte persoane poate fi ‘Da’ – există mai mult decât atât și viața poate continua, doar că sub o altă formă, și după moarte.

   Așa cum se observă, avem două categorii ‘DA’ și ‘NU’. Pentru persoanele care răspund cu ‘DA’ poate exista apoi întrebarea: ‘Ajung în Rai sau în Iad?’. Și parcă toată viața ‘luptă’ și trăiesc cu o frică constantă că oare unde vor ajunge. Ironia sorții face că în această situație ne preocupăm mai mult de cum o să fie Dincolo și mai puțin de cum este aici, în prezent. De cum trăm aici în prezent, de ce facem aici, de în ce categorie ne încadrăm în fiecare moment: a binelui sau a răului?

   La o simplă analiză, lucrurile se pot împărți, la extreme, în două categorii: Bine și Rău; sau Lumină și Întuneric; sau Energie Pozitivă și Energie Negativă; sau Iubire și Ură; sau Furie și Calm; sau Rai și Iad; sau Luptă și Pace iar lista poate continua.

   Când ne referim la cele două categorii, și dacă e să facem o scurtă reflectie, nu trebuie să o facem doar din prisma faptelor bune. Adesea ne forțăm să facem fapte bune doar pentru a ajunge în Rai, doar pentru că ne simțim vinovați sau doar pentru că așa știm noi că trebuie să facem și fără să ne uităm în interiorul nostru la cum ne simțim cu adevărat. Nu spun că nu trebuie să facem fapte bune. Nici vorbă de așa ceva! Spun că trebuie să fim foarte atenți și să identificăm dacă facem asta cu sufletul și inima deschisă sau dacă o facem din traumă. Răspunsul la această întrebare cu siguranță o să-l puteți găsi în consultațiile cu un specialist sau prin reflectare interioară extrem de profundă (de unul singur e mai dificil de făcut asta). Revenind… E important să ne uităm în ce categorie ne încadrăm din mai multe puncte de vedere: al stărilor pe care le trăim zilnic. Mă simt eu plin de iubire, acceptare, implinire s.a. sau din contră am mai multe stări negative, depresive, trăiesc în deznădejde?; al emoțiilor pe care zilnic le trăim: simt eu bucurie, fericire? Sau, din contră, simt frică, tristețe, furie, dezgust? Cum privesc eu oamenii: cu acceptare și iubire? Sau parcă fug de ei și în orice moment văd mai mult partea negativă din ei? Cum văd eu viitorul și cum mă raportez la situația zilnică a vieții mele? Din nou, răspunsul ți-l poți oferi chiar tu și cu siguranță poți să-ți dai seama în ce categorie te încadrezi.

   Dacă e să ne raportăm așa la zilele din viața noastră, vi se mai pare că Iadul și Raiul sunt chiar așa de îndepărtate? Sau, ele stau chiar în fața noastră și astăzi avem posibilitatea mai mult decât oricând să alegem în care categorie mă încadrez. Clar că această alegere poate fi făcută la nivel rațional, conștient, însă ce ne facem cu partea înconștientă, cu partea în care e necesar să simțim cu adevărat asta. E nevoie să lucrăm la interiorul nostru. E nevoie să ne vindecăm rănile din trecut. E nevoie să înțelegem de ce am ales să venim aici și ce avem de făcut. Doar așa putem să ajungem să trăim la adevărata noastră valoare, și, de ce nu, să trăim Raiul pe Pământ și nu Iadul.

   Dacă ți-am dat de gândit și ție, te invit să-mi lași un comentariu fie la postare fie pe adresa de mail office@andreealeder.ro. Dacă s-a trezit în tine dorința de vindecare psihică, spirituală, nu ezita să mă contactezi pentru a stabili o programare. Sunt aici pentru tine! Sunt aici pentru a te ajuta să-ți duci viața la un alt nivel. Doar împreună vom reuși să facem o lume mai bună!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

This Post Has One Comment

  1. Leder Elena

    Esti minunata!!! Te iubesc!!!!

Lasă un răspuns

Cu ce te pot ajuta?
Andreea Leder

Te voi ajuta să întelegi mai bine modul tău de gândire, de acțiune și de trăire a emoțiilor tale negative. Mai mult, îți voi oferi ghidaj pas cu pas în procesul de vindecare. Această luptă nu trebuie dusă de unul singur!

Postari Recente