Despre mine

Despre mine

Eu sunt Andreea! Deși am statul, sau mai bine spus profesia de psiholog, sunt una dintre voi. Asta nu mă face cu nimic mai diferită, asta nu înseamnă că sunt vreo zeiță – înseamnă că te pot înțelege mai bine pe tine atât din perspectivă științifică cât și personală.

Călătoria spre vindecarea minții, a corpului și a sufletului am început-o în urmă cu mai bine de 10 ani. Și cum începi să faci ceva (din păcate) doar atunci când doare tare și când nimic din ceea ce făceai înainte nu mai funcționează, începi să cauți soluții. La vremea respectivă lucram în mass media la una dintre televiziunile naționale. Oricine auzea la vremea respectivă care este jobul meu spunea ‘ooo… ce frumos’. Da, într-adevăr avea și părți bune acest job. Doar că, în momentul în care am realizat că eu nu pot face nimic pentru oameni, că eu merg doar acolo unde e suferință, durere și nenorociri, și că manipularea oamenilor joacă și ea un rol important, am decis că eu nu mai vreau asta. Am decis că eu nu vreau să particip la manipularea oamenilor și că îmi doresc să trec de cealaltă baricadă și să pot să-i ajut mai mult. Toți factori adunați la un loc, suferința mea, modul prin care nu mai găseam scăpare, job-ul pe care îl aveam la vremea respectivă, oamenii pe care îi aveam alături – mi-au deschis o altă cale: dorință de a mă vindeca psihic și fizic nu doar pe mine ci și pe ceilalți.

Până să ajung la această alegere a fost cale lungă, și o cale și mai lungă e înspre procesul de vindecare (ajungem și acolo). Dacă tot această pagină se intitulează ‘Despre mine’ atunci cred că trebuie să ne conformăm, dar în același timp nici să nu uităm că nu este o autobibliografie. Din punct de vedere psiholog, la fel ca majoritatea dintre voi, m-am confruntat și eu cu traume provenite din copilărie, atât de la părinți cât și de la oamenii cu care am interacționat atunci când am fost micuță. Când spunem traume nu ne referim doar la abuzuri sexuale, abuzuri fizice sau alte lucruri traumatice de acest gen. Traume numim și acele cogniții prin care eu, ca și copil, nu m-am simțit suficient de iubită, apreciată, valoroasă, independentă s.a. Părinții mei, precum și ai voștri, au făcut tot ce le-a stat în putință, au făcut tot ce au putut în funcție de traumele pe care le-au suferit și ei, de condițiile de trai de la vremea respectivă și multe altele. Le sunt profund, profund recunoscătoare pentru tot ceea ce au făcut. Deși nu ne place să auzim asta, sau poate stârni anumite emoții negative în noi când citim asta – acestea sunt unele dintre principalele subiecte atunci când vine vorba de vindecare. Nu mai pot fi subiecte tabu. Nu ne ajută absolut cu nimic asta. Pe acest site, cu timpul, o să disecăm toate aceste aspecte. Așa cum bine știți și voi, cel mai probabil, încercăm să ne descurcăm cu ce avem și cu ce putem și încercăm să ne rezolvăm problemele (pe care adesea nici nu știm că le avem) prin diferite căi. Aceste ‘căi’ distructive bineînțeles că le-am găsit și eu: alcool, petreceri, mințit, relații abuzive, fuga de responsabilitate, exprimarea furiei față de ceilalți și multe altele. De ce? Pentru că încercam să ascund diferite emoții, pentru că încercam să mă autoliniștesc, pentru că pur și simplu credeam că asta e singura cale și că alta nu există. Însă, există! O cale care conduce spre vindecare și pe care o poți descoperi și tu. Doar vindecându-ne putem deveni noi, putem deveni autentici, putem să ne trăim viața dorită cu sens și semnificație. Ușor… clar că nu e! Dar mi se pare mult mai greu să trăiești în ignoranță și să ajungi să părăsești această lume fără să te fii cunoscut cu adevărat și fără să-ți fii aflat potențialul, misiunea și cum ar fi putut arăta viața ta descoperindu-le. Atunci când vorbim de vindecarea minții, trupului și sufletului – nu e o muncă care se face într-un număr de X luni sau X ani. E o muncă interioară care se face pe tot parcursul vieții. Însă, la început de drum îți recomand să apelezi la ajutor de specialitate. Altfel, riști să te miști în cerc și să mai treacă câțiva ani în care să te adâncești și mai tare în suferința ta.

Mulți mă cunosc ca fiind ‘Fata lui Mișu’. Port cu mândrie această denumire. Și îmi e extrem de dificil să nu zic asta fără durere în suflet deoarece el e într-un loc mult mai bun acum. Eu tot fata lui sunt și el este cu mine în permanență doar că acum într-un alt mod. O să vină vremea când o să vă povestesc mai multe despre el.

Tot în secțiunea ‘Despre mine’ trebuie să spun că de mică m-am confruntat cu efectul de turmă și că mi-am dorit să fiu altfel decât majoritatea. Să nu merg în direcția pe care o vrea societatea, pe care o vreau ceilalți, să mă mărit la o anumită vârstă doar pentru că așa trebuie s.a. Cred că de mică mi-am dorit să-mi găsesc calea și să merg pe drumul meu fără să țin cont de ceilalți. Încă mă mai confrunt cu acest fenomen – așa că, vă înțeleg și pe voi cei care vă doriți sau încercați să fiți altfel în această societate.

Așa cum vă spuneam în rândurile de mai sus, în urmă cu aproximativ 10 ani am început să schimb macazul și în loc să transmit suferință, durere, necazuri oamenilor, am ales să-i vindec. Așa că, în vara lui 2013 am renunțat la tot și m-am mutat de la Bistrița la Cluj unde am urmat facultatea de Psihologie, apoi masterul în psihologie clinică, psihoterapie și consiliere psihologică. Apoi au urmat doi ani de formare în psihoterapie cognitiv comportamentală și încă un an și jumătate de formare în psihologie clinică, formare care este încă în curs. Nu mai menționez multele alte cursuri făcute în formare.

Aș fi ipocrită dacă nu aș spune că, pe lângă dorința de a ajuta oamenii, în momentul în care m-am înscris la facultatea de psihologie, a fost și dorința de a mă ajuta și salva pe mine. Însă, după mulți, mulți ani am ajuns la concluzia ca nicidecum această muncă interioară nu poate fi făcută de unul singur. Așa că, îți recomand și ție să reflectezi la acest aspect și să-ți salvezi câțiva ani din viața prin simplu fapt că poți cere ajutor. Lupta cu tulburările mentale nu trebuie dusă de unul singur. Eu sunt alături de tine, iar acum pot să te ajut. Nu ezita să utilizezi pagina de CONTACT a acestui site pentru a mă găsi.

Dragă cititorule, ți-am făcut cunoștință cu o părticică din mine! Acum e rândul tău să mă lași să te cunosc, să fac parte din viața ta și să mă lași să te ajut.   

0 +
Lorem Ipsum
0 +
Lorem Ipsum
0 k+
Lorem Ipsum

Viziune

Papercut head with jigsaw puzzle pieces inside. Mental health problems, psychology, memory, logic

Misiune

Vel aliquip felis duis quidem consectetur libero placeat tellus scelerisque litora culpa fusce feugiat asperiores cupidatat.

Eius ut reprehenderit aut facilisis? Natus quaerat eget, sapien libero alias facilisis, habitasse culpa conubia tellus.

Aboneaza-te