De ce e important să practicăm meditația și care sunt beneficiile ei?

   Meditația are numeroase beneficii asupra minții și a corpului nostru. Practicată zilnic, sau cel puțin de câteva ori pe săptămână, poate contribui semnificativ la îmbunătățirea sănătății noastre mentale.

Tot mai des întâlnită în zilele noastre, meditația începe, sau ar trebui, să facă parte din procesul nostru de igienă mentală. Dacă încă nu știi ce e meditația, află că aceasta este un proces care te poate ajuta să te relaxezi, să te detașezi de grijile cotidiene, să îți liniștești mintea, să devii mai conștient/ă de luma ta interioară și să te conectezi mult mai profund și autentic la tine.

   Meditația se practică stând într-o poziție comfortabilă ție, cu ochii închiși și ea poate fi de mai multe feluri. Pentru cei aflați la început de drum în această practică se recomandă meditația ghidată: adică tot ce trebuie să faci e să te lași ghidat/ă de vocea unei persoane care conduce meditația.

   Beneficiile meditației

În rândurile care urmează vom prezenta, pe scurt, câteva dintre beneficiile meditației:

 1. Te ajută să devii mai conștient/ă de gândurile, emoțiile și senzațiile tale fiziologice;
 2. Ajută la creșterea nivelului de concentrare și focus;
 3. Relaxează corpul și mintea;
 4. Ajută să-ți accesezi mai ușor subconștientul;
 5. Accesezi mai ușor simțurile și rănile din trecut;
 6. Reduce stresul;
 7. Ajută în ameliorarea tulburărilor mentale;
 8. Reduce starea de anxietate;
 9. Te poate ajuta să accesezi emoții sănătoase;
 10. Ajută la îmbunătățirea memoriei;
 11. Ajută la creșterea nivelului de autocompasiune;
 12. Îmbunătățește somnul;

Acestea sunt câteva dintre beneficiile pe care le poate avea asupra corpului și minții noastre practicarea meditației. Dacă îți dorești și tu să practici meditației și dacă vrei să primești o meditație gratuită ghidată de mine, lasă-mi un comment la acest mesaj.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

This Post Has 2 Comments

 1. badin

  Buna ziua, tocmai am devenit atent la blogul dvs. prin Google si am constatat ca este cu adevarat informativ. O sa am grija de Bruxelles. Iti voi fi recunoscator daca vei continua asta in viitor. Numeroase persoane vor beneficia de pe urma scrierii tale. Noroc!

  1. Leder Andreea

   Va multumesc foarte mult pentru acest mesaj!Face bine sufletului meu si ma bucur enorm cand vad persoane carora le este de folos. Cu siguranta am sa continuu sa ofer asta. Multumesc

Lasă un răspuns

Cu ce te pot ajuta?
Andreea Leder

Te voi ajuta să întelegi mai bine modul tău de gândire, de acțiune și de trăire a emoțiilor tale negative. Mai mult, îți voi oferi ghidaj pas cu pas în procesul de vindecare. Această luptă nu trebuie dusă de unul singur!

Postari Recente