Bucuria de a trăi – ceva ce trebuie reînvățat!

Fiecare dintre noi e responsabil de felul în care răspunde în fața situațiilor mai puțin plăcute din viața noastră de zi cu zi! Poți alege să trăiești în griji, stres, nemulțumire sau conflicte sau, din contră, poți alege să te echilibrezi și să compensezi problemele cotidiene cu lucrurile frumoase și să te bucuri chiar și de cele mai mărunte lucruri. Dacă te încadrezi în prima categorie, nu dispera! Am o soluție pentru tine.

Griji, probleme, pandemie, lipsa banilor, neînțelegeri cu cei apropriați, conflicte cu partenerul, lipsa acceptării și a iubirii de Sine – sunt doat câteva dintre lucrurile care ne dau bătăi de cap zi de zi și care ne împiedică să trăim mai bine, mai frumos și care ne blochează din a fii mai bine.

Noi, ca și oameni, credem că situațiile exterioare sunt vinovate de faptul că noi nu suntem bine. Dăm vina pe soț, pe amant, pe copii, pe purcel, pe societate, pe facebook s.a. Pare că toată lumea din jurul nostru e vinovată pentru ceea ce ni se întămplă, că suntem niște victime și că dacă lucrurile ar arăta altfel și noi am putea fi altfel.

Nimic mai greșit! Clar că atunci când ne confruntăm cu situații dificile ne este imposibil să fim bine, fericiți și să ne simțim minunat – acest lucru e absolut valabil pentru fiecare dintre noi. Însă, să nu uităm că în orice situație dificilă putem vedea și partea bună a lucrurilor. Ceea ce face diferența dintre o persoană care trece mai ușor peste momentele dificile și o alta care se lasă distrusă și pierde zile, luni sau chiar ani doar gândindu-se acolo, e felul prin care vede situația.

În psihologia cognitiv-comportamentală auzim adesea despre modelul ABC Cognitiv. Asta acest model, foarte pe scurt spus, ne arată faptul că nu situațiile cu care ne confruntăm conduc la apariția emoțiilor, senzațiilor corporale, comportamentelor ci felul în care noi ne raportăm la situația respectivă. Adică, perspectiva noastră asupra situației. Felul în care gândim conduce la emoții, senzații, comportamente. Mai pe larg despre asta, poate într-un articol ulterior.

Ceea ce vreau să transmit este faptul că noi am uitat să ne antrenăm mintea astfel încât să vadă partea pozitivă a lucrurilor. Am uitat să ne antrenăm mintea astfel încât să ne bucurăm și să găsim energie și putere chiar și în lucrurile cele mai mărunte. Am uitat să trăim și e necesar să ne trezim la viață astfel încât să ne bucurăm mai mult și să învățăm să trecem mai ușor peste dificultățile vieții – care oricum vor fi! Însă depinde de noi cum le facem față și cum stăm în fața lor.

Dacă și tu ai încă dificultăți, la fel ca mulți alți oameni de altfel, în cultivarea și trăirea emoțiilor pozitive, te învit să participi la cursul meu care va debuta în data 30.05.2022 și care zilnic te va învăța cum și ce pași trebuie să faci în direcția potrivită.

Cursul online se intitulează ‘Fii bine cu tine: Trezește-ți emoțiile pozitive și Copilul Interior Fericit’ iar mai multe detalii găsești accesând următorul link: https://andreealeder.ro/fii-bine-cu-tine-trezeste-ti-emotiile-pozitive-si-copilul-interior-fericit-curs-online/

Photo:Ryan Moreno

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Lasă un răspuns

Cu ce te pot ajuta?
Andreea Leder

Te voi ajuta să întelegi mai bine modul tău de gândire, de acțiune și de trăire a emoțiilor tale negative. Mai mult, îți voi oferi ghidaj pas cu pas în procesul de vindecare. Această luptă nu trebuie dusă de unul singur!

Postari Recente